Citrónová kuřecí stehýnka

31.03.2015 14:39
Obrázek

Potřeby 

  • 2 ks kuřecích stehýnek 

  • 2 ks citrónů (na šťávu) + 1 citron na pečení 

  • 6 stroužků česneku 

  • 3 lžičky provensálského koření 

  • 1 lžička himalájské soli 

  • 1 lžička másla 

 

POSTUP 

Kuřecí stehýnka omyjeme a naložíme je do citrónové šťávy nejlépe přes noc. 

 

Stehýnka vyjmeme z citrónové šťávy, ze všech stran okořeníme, vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou, vložíme máslo, přiklopíme víkem a dáme zapéct. 

 

Po 40 minutách víko odklopíme, stehýnka posypeme na kousky nakrájeným česnekem, přidáme  plátky dobře očištěného citrónu a pečeme dozlatova  nepřikryté. 

 

1 PORCE- 295 kcal